1) Vandaag stelden we een mondelinge vraag over de opmerkelijke deelname van de Wijnpers als school aan de klimaatspijbelbetoging. U vindt de vragen en antwoorden als bijlage.
Wij vinden die deelname een verkeerd signaal. Willen leerlingen betogen, geen probleem, maar dan moeten ze dat in het weekend of op woensdagnamiddag doen. Dat die deelname van de hele school – met bussen die rijden op fossiele brandstoffen nota bene – kaderde in hun pedagogische uitstappen is uiteraard met de haren getrokken, want dat hadden ze ongetwijfeld niet voorzien in hun planning. Hopelijk zal de deputatie erop toezien dat het bij die ene keer blijft en dat het spijbelgedrag voortaan consequent wordt bestraft.

Zie hier de mondelingen vraag: mvwijnpers klimaat

2) We hielden ook een tussenkomst bij de beleidsverklaring van de nieuwe deputatie. Het Vlaams belang stelt vast dat er 45 x gesproken wordt over “verder zetten” en slechts een handvol keren over verandering. Er is amper verschil te merken met de vorige beleidsploeg, en dat valt ons echt wel tegen. We hadden op zijn minst verwacht dat N-VA zou zorgen voor een assertiever beleid rond het Vlaams karakter en extra middelen zou voorzien voor Vlabinvest, maar daar was niets van te merken. Ook het “klimaatbeleid” wordt gewoon verdergezet, terwijl de N-VA nationaal een duidelijk signaal gaf dat ze een andere richting uit wil dan de klimaatbetogers. Wie moeten we nu geloven?  https://www.knack.be/nieuws/belgie/bart-de-wever-zet-n-va-lijnrecht-tegenover-klimaatbetogers-op-antwerpse-nieuwjaarsreceptie/article-normal-1422017.html 

Zie hier de tussenkomst: Tussenkomst bij de beleidsverklaring 29