Het Vlaams Belang steunt het boerenprotest dat vandaag plaatsvindt in Brussel. Voorzitter Tom Van Grieken reed zelf mee met de landbouwers die met de tractor van over verschillende plaatsen in Vlaanderen naar de hoofdstad reden. Een delegatie van verschillende parlementsleden en sympathisanten van de partij was ook ter plaatse en drukte haar steun uit met een spandoekactie. “Wij kiezen vandaag én morgen partij voor onze boeren en een toekomst voor de Vlaamse landbouw. Red onze boeren!”
De Vlaamse regering heeft nog steeds geen knopen doorgehakt in het stikstofdossier. Dat leidt tot onzekerheid en woede bij de Vlaamse landbouwers. Vandaag trekken daarom boeren van over heel Vlaanderen met meer dan 2.000 tractoren naar Brussel. Van Grieken reed zelf mee vanuit Beersel met een landbouwer. “We willen een duidelijk signaal uitsturen naar de politici die op dit moment vanuit een ivoren toren aan het onderhandelen zijn”, motiveert de Vlaams Belang-voorzitter zijn deelname. “Dit gaat over niets minder dan de toekomst van de Vlaamse landbouw. Geef onze boeren een toekomst!”

“Dit gaat over niets minder dan de toekomst van de Vlaamse landbouw. Geef onze boeren een toekomst!”


De partij hekelt de besluiteloosheid van de regering-Jambon en pleit voor een rechtvaardige stikstofregeling. “Keer op keer wordt de landbouw pestmaatregelen opgelegd”, zegt Vlaams Belang-fractieleider in het Vlaams Parlement Chris Janssens. “Wat voorligt biedt geen rechtszekerheid, legt alle lasten bij de landbouw en zal helemaal niks oplossen. De politici lijken ook vergeten te zijn dat de stikstofuitstoot in Vlaanderen net omwille van de zware inspanningen die geëist werden van de landbouwsector al met meer dan de helft gedaald is de afgelopen 30 jaar.” Janssens wijst er bovendien op dat alle partijen in de Vlaamse regering schuld hebben aan de problemen vandaag. “Cd&v levert al meer dan vijftien jaar lang onafgebroken de minister van Landbouw. Huidig N-VA-minister van Leefmilieu Zuhal Demir roeptoetert dan weer dat dit het belangrijkste dossier van de legislatuur is, maar het woord ‘stikstof’ stond zelfs geen enkele keer vermeld in haar partijprogramma.”

Het Vlaams Belang pleit voor een regeling die de landbouw niet discrimineert ten opzichte van andere sectoren en forse steun voor landbouwbedrijven om te kunnen investeren in stikstofreductie. “Deze regering ligt op apegapen en daar zijn onze boeren het slachtoffer van”, besluiten Van Grieken en Janssens. “Wij kiezen vandaag én morgen duidelijk partij voor onze boeren en voor een toekomst voor de Vlaamse landbouw. Red onze boeren!”

  1. Red_onze_boeren._Protestactie_03.03_1.jpg
  2. Red_onze_boeren._Protestactie_03.03_2.jpeg
  3. Red_onze_boeren._Protestactie_03.03_6.jpeg
  4. Red_onze_boeren._Protestactie_03.03_5.jpeg
  5. Red_onze_boeren._Protestactie_03.03_3.jpeg
  6. Red_onze_boeren._Protestactie_03.03_4.jpeg