In de gebouwen van het Brusselse Noordstation hangen momenteel aanplakbrieven omhoog waarin de reizigers gevraagd worden enkel nog de zijingangen en buitentrappen te gebruiken, aangezien de buszone ‘Noord’ wordt voorbehouden voor de vele illegalen die er rondzwerven. Het Vlaams Belang is hierover niet te spreken.

Brussels Vlaams Belang fractievoorzitter Dominiek Lootens: “In plaats van het Noordstation en omgeving op te kuisen en terug te geven aan de reizigers, gebeurt nu net het omgekeerde. Illegalen krijgen er nu vrij spel, en reizigers worden aangemaand om op te hoepelen. Brussel mag dan wel de hoofdstad van het surrealisme zijn, dit is werkelijk ongezien en ongehoord.”

Volgens de aanplakbrieven is het de bedoeling om zo “een betere beveiliging en netheid in het gebouw” te creëren. Lootens: “Indien het de overheid menens zou zijn om te voorzien in meer netheid en veiligheid, dan moet ze in de eerste plaats zorgen dat de illegalen er niet langer ronddolen, maar dat ze worden opgepakt en in gesloten centra worden opgesloten, in afwachting van hun uitzetting.”

Dominiek Lootens
Fractievoorzitter in het Brussels Parlement