Lees ook het artikel op clint.be.

De rellen die afgelopen nacht Vilvoorde teisterden tonen aan dat onze stad in ijltempo verbrusselt.Net zoals in de getto’s van de hoofdstad draait een doodgewone identiteitscontrole uit op rellen met tientallen allochtonen. Het lijken wel scènes uit Sint-Joost of Molenbeek: urenlange onrust, gewonde politiemensen, beschadigde auto’s en met benzine zeulende “jongeren”.

Dergelijke toestanden zijn het gevolg van de toestroom van allochtonen vanuit het demografisch exploderend Brussel, die bovendien aangezwengeld wordt door het “onthaalbeleid” van CD&V, N-VA, VLD en SP.a. De Vilvoordse meerderheid voert onmiskenbaar een beleid dat een aanzuigeffect heeft: een zeer vrijgevig OCMW (onder leiding van de socialist Bonte die er zijn stemmen koopt), een gemeentelijke tolkendienst, de verkoop van sociale woningen aan allochtonen, de bouwvergunning voor de megamoskee, 100.000 € subsidie voor ritueel slachten, gesubsidieerde halal-etentjes, enzovoort.

Dit alles maakt dat nu reeds tienduizend niet-Europese allochtonen in Vilvoorde verblijven, goed voor een vierde van de bevolking. Veel van deze mensen kennen geen Nederlands, maken zeer weinig kans om werk te vinden, belanden in de marginaliteit of erger.

Indien er na 14 oktober geen ander beleid komt, wordt Vilvoorde de facto op termijn de twintigste gemeente van de Brusselse Gewest.

Filip De Man
Kamerlid
Lijsttrekker Vilvoorde