Wanneer men het over Geraardsbergen heeft denken de meesten onmiddellijk aan de beroemde kasseien van de Muur en mattentaarten. De wat meer gevorderden denken daar dan nog het “visjes drinken” tijdens het jaarlijkse “Krakelingenfeest” “bij en misschien zelfs het oudste Manneken Pis van het land. Geraardsbergen is een stad die voor ons een beetje “uit de richting” ligt en, ten onrechte, te weinig wordt aangedaan.

De stad is mooi gelegen, in het heuvelachtige landschap van de Vlaamse Ardennen en op de grens van de Franstalige gouwen. Geraardsbergen heeft een aantal bezienswaardigheden en troeven die u aangenaam zullen verrassen. Wist u bijvoorbeeld dat Geraardsbergen de thuisbasis was van Union Match, het bekende lucifermerk? En dat de relieken van de heilige Adrianus terug te vinden zijn in de Sint-Bartholomeuskerk? Dat de stad tot buiten de grenzen gekend is voor zijn tapijtweverij in de middeleeuwen?
Om een einde te maken aan onze onwetendheid organiseren wij een

BEZOEK AAN GERAARDSBERGEN op zaterdag 26 oktober 2019

Wij zullen deskundig gegidst worden door de provinciale VB coördinator Eddy Longeval die “geboren en getogen” is in de gemeente.
Samenkomst: 10.30 u. (= start bezoek) op de vrije parking, Vesten 112, Geraardsbergen.

  • In de voormiddag bezoeken we o.a. de Muur en de Oudenbergkapel.
  • ’s Middags verpozen we even met koffie en mattentaarten (of iets anders natuurlijk).
  • In de namiddag brengen we een bezoek aan het oudste Manneken-Pis van het land, de Sint-Bartholomeuskerk, het stadhuis en de Dierkosttoren.
  • Rond 15u bezoeken we “‘t Aloam’ een streekmuseum met in hoofdzaak de tentoonstelling van oude ambachten en gereedschap.
  • Nadien: Als naar gewoonte bieden wij de mogelijkheid om na het bezoek de inwendige mens te versterken. Afspraak in brasserie “’t Hemelrijck”, boven op de “Muur”. Niet verplicht natuurlijk.

Inschrijven: Ook niet verplicht maar wel praktisch voor de organisatoren is dat u ons een seintje geeft om uw aanwezigheid aan te kondigen: suzyjacobs55@gmail.com of 0475/96.34.33 of 0468/22.49.47 of 0477/23.42.57