Een “laatzomerwandeling” bij ideaal laatzomerweer, beter kan het niet. Vertrekpunt voor de wandeling van het Brabants Seniorenforum was op 19.09.21 het Klein-Brabantse Lippelo. Ook nu streefde het SF naar een symbiose van fysieke inspanning en cultuur. Herman was -als man uit de streek- onze uitstekende gids.

We verlieten de residentiële wijk van Lippelo en kwamen terecht in een landschap van uitgestrekte velden en weiden en minimale bebouwing. Rust en verpozing. De volkssport leeft nog in de streek; getuige een goed onderhouden installatie voor het boogschieten op staande wip.

De wandeling bracht ons verder langs het geodetisch “middelpunt van Vlaanderen” en de “3 provinciën mijlpaal” waar Vlaams-Brabant, Antwerpen en Oost-Vlaanderen elkaar raken. Dan ging de tocht door het Lippelobos waar we konden genieten van de hoge beuken en eiken, de paddenstoelen en de uitgebreide flora. Zo kwamen we aan het omgrachte kasteel “Hof te Melis” dat in het bos ligt en nog steeds bewoond wordt. De graaf nodigde ons niet uit maar wij vonden soelaas in het bekende praat- en eetcafé “De Wandeling”. Als slot bezochten we de St-Stephanus kerk te Lippelo waarvan de oorsprong in 1120 ligt.