PERSTEKST:

Het Vlaams Belang lanceerde dit najaar een solidariteitscampagne: ‘Een hart voor onze mensen’. De komende weken wordt over heel Vlaanderen een grootscheepse soepverkoop georganiseerd. De opbrengst wordt integraal geschonken aan het goede doel.

Eén op tien Vlamingen leeft met een inkomen onder de Europese armoedegrens. Dit komt neer op maar liefst 610.000 Vlamingen in armoede. een beschamend cijfer voor een welvarende regio als Vlaanderen, Onverwachte gebeurtenissen die iedereen kunnen overkomen, zoals jobverlies of een arbeidsongeval, leiden niet zelden tot hardnekkige armoede. Onze partij pleit voor een beleid op maat van onze mensen, om iedereen die heeft meegewerkt aan een welvarend Vlaanderen een menswaardig bestaan te garanderen.

Ook door de stijgende energiefactuur worden meer en meer gezinnen deze winter in de energiearmoede geduwd. In een maand tijd steeg de jaarfactuur voor gas gemiddeld met 750 euro en die voor elektriciteit met 230 euro. Dit is onaanvaardbaar. Het Vlaams Belang wil daarom al langer dan vandaag een verlaging van het btw-tarief van 21% naar 6%”, luidt het nog.

We wachten niet op de Wetstraat, maar gaan mensen zelf helpen – in de Dorpstraat

Het Vlaams Belang Vlaams-Brabant zal samen met de parlementsleden en vrijwilligers meer dan vijftien markten bezoeken, waaronder deze week Hoegaarden, Zaventem, Tremelo, Kapelle o/d Bos, Opwijk, Sint-Pieters-Leeuw en Liedekerke. Voor de prijs van twee euro krijgen de marktgangers een tas soep met bijhorende button. De inkomsten hiervan gaan naar vzw Huizen van Vlaamse Solidariteit. Met deze campagne zetten we onze sociale boodschap om in daden. De volgende week mag u ons verwachten in Asse, Diest, Ternat, Leuven, Meise, Aarschot en Tienen.

HIERONDER ENKELE SFEERBEELDEN:

HOEGAARDEN
ZAVENTEM
TREMELO
KAPELLE-OP-DEN-BOS
OPWIJK
SINT-PIETERS-LEEUW
LIEDEKERKE