Het jaarlijks ontbijtgesprek van de lokale Vlaams Belang-afdeling kon na lange ‘coronajaren’ opnieuw plaatsvinden. De laatste editie was overigens in 2019 waarop toen nationaal voorzitter Tom Van Grieken te gast was.

De editie van afgelopen zondag kon boegbeeld en Vlaams Volksvertegenwoordiger Filip Dewinter strikken. Het was overigens exact twintig jaar na zijn laatste bezoek aan Sint-Pieters-Leeuw dat de Vlaams Belang-politicus opnieuw te gast was op de lokale partijactiviteit.

De mooi gerenoveerde Pastorie van Vlezenbeek was de plaats van afspraak waarop een 70-tal geïnteresseerden konden genieten van een verzorgd ontbijt. Afdelingsvoorzitter-gemeenteraadslid Eddy Longeval verwelkomde de gasten met een voorwoordje. Katleen Bury, voormalig Leeuws N-VA-gemeenteraadslid en huidig Vlaams Belang Federaal Volksvertegenwoordiger bracht een deskundige uiteenzetting over het falend justitiebeleid.

Filip Dewinter kwam zijn nieuwste boek ‘Omvolking, de grote vervanging’ voorstellen. Met cijfers, bewijzen en randinformatie en met een onvermoeibaar enthousiasme bracht de gastspreker het verhaal van de massa-immigratie en de vervanging van onze huidige samenleving.

Nadien was er nog voldoende tijd om na te praten, foto-momenten en de aanschaf van het boek zelf.

Zie ook onze bericht in de pers, klik hier.

Mededeling Eddy:

Wat een geslaagde zondagochtend! Een volle Pastorie van Vlezenbeek. Een mooi ontbijtbuffet. Enthousiaste gastspreker. En een afdelingsbestuur om fier op te zijn. Veel dank aan Hilde, Joseph, Nancy, Diane, Evelien en Hagen.

Geniet u nog eventjes mee van mijn toespraak en enkele sfeerbeelden?

“Beste vrienden,Beste aanwezigen,Het zal ondertussen een beetje als een cliché klinken… maar ik ben blij om jullie allemaal terug te zien. Na ongeveer twee jaar amper activiteiten te kunnen… pardon… te mogen organiseren hebben staan we hier eindelijk terug.Was de migratiecrisis maar zoals corona… was de vervreemding maar zoals corona, was de islamisering maar zoals corona… erg, maar verdwenen.

Jammer genoeg beste vrienden, beste aanwezigen is de migratiecrisis niet weg, noch de vervreemding noch de islamisering. Het is niet weg, het is niet aan het verminderen, het wordt integendeel alleen maar meer en wordt alleen maar erger. Onze gastspreker zal u daar straks, naar aanleiding van zijn nieuwste boek Omvolking, meer over vertellen.

Diezelfde gastspreker was overigens exact twintig jaar geleden al eens te gast in onze gemeente. Wat wij in onze streek toen al de VerBrusseling noemden, heeft zich ondertussen doorgetrokken tot voorbij de Schelde en de Maas.

Sint-Pieters-Leeuw, meer dan de helft anderstaligen. Sint-Pieters-Leeuw waar de kerken sluiten en waar er moskees uitbreiden en bijkomen. En waar de Christen Democratische Volkspartij fier is op haar eerste Islamitische Schepen. Het verval in onze gemeente wordt niet alleen ingezet door de nieuwkomers, het verval wordt voornamelijk ook ingezet door de zogenaamde ‘goedmensen’ die hun haat tegenover mooie traditionele Vlaamse waarden en normen niet meer kunnen bedwingen.

Gelukkig… gelukkig is er wat Tom Van Grieken ooit eens vernoemde als ‘the last line of defense’. De laatste lijn van de verdediging. Wie neemt het op voor onze mensen. Wie verdedigd onze mensen. Wie heeft een antwoord op de echte uitdagingen van vandaag? Dat is natuurlijk ene Tom Van Grieken uiteraard zelf. Dat is ene Filip Dewinter. Dat zijn mijn mede-bestuursleden, die ik op een ochtend zoals vandaag niet genoeg kan bedanken; Hilde, Jozef, Nancy, Diane en Evelien. 

En wie zit nog bij de verdediging? Dat is Katleen Bury.Het is mij een waar genoegden om onze eerste gastspreker deze ochtend te kunnen voorstellen. Een briljante welbespraakte streekgenote. Wie beter dan zij kent de problemen in de Rand? Zij is de toegevoegde waarde in de commissie justitie. Absolute expert in juridische dossiers. Een raspolitica met heel veel inzet op lokaal vlak. Een vriendin van onze afdeling, ik geef graag het woord aan Katleen Bury!”