Het Vlaams Belang hield vandaag met tweehonderd aanwezigen een korte protestactie aan het Ibis-hotel in Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw) waar woensdag zo’n 170 asielzoekers en illegalen werden heengebracht vanuit de Paleizenstraat in Schaarbeek. “Het asielbeleid in dit land is failliet”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “De gebeurtenissen van deze week zijn daar het beste voorbeeld van.” Volgens de partij is het met het huidige beleid slechts een kwestie van tijd vooraleer dergelijke gebeurtenissen opnieuw zullen voorvallen.

Woensdag werd het kraakpand in de Paleizenstraat ontruimd waar een duizendtal asielzoekers en illegalen verbleven. De ontruiming verliep chaotisch. De oorspronkelijke bewoners van het pand werden weggebracht met bussen. “Zogezegd naar een geschikte opvangplaats”, aldus Van Grieken. “Maar enkele uren later bleek al dat een kleine 200 alleenstaande mannen naar een hotel in Vlaanderen werd gebracht. De factuur? Die is alweer voor de belastingbetaler.”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (cd&v) beklemtoonde nochtans in het verleden dat opvang in hotels geen oplossing is. Naar eigen zeggen was de staatssecretaris niet op de hoogte en ging het om een beslissing van het Brussels Gewest. “Ondanks alle beloftes dat men geen asielzoekers of illegalen in hotels zou opvangen is dat wel wat gebeurd. De Moor is de controle over de situatie volledig kwijt”, zegt Vlaams Belang-fractievoorziter in de Kamer Barbara Pas. “We staan hier vandaag niet om de confrontatie te zoeken met mensen op de vlucht, zoals sommigen het willen laten uitschijnen, maar om ons protest te laten horen tegen een regeringsbeleid en een asielsysteem dat onwerkbaar en onhoudbaar is.”

“De Moor is de controle over de situatie volledig kwijt”

Vlaams Parlementslid Klaas Slootmans, zelf afkomstig uit Vlaams-Brabant, vertolkte de ontevredenheid die in de streek leeft over de gang zaken. “Vlaanderen betaalt een loodzware prijs voor dit asielbeleid”, stelde hij. “Vlaanderen is geen vergaarbak voor mondiale miserie en Vlaanderen is al zeker niet het OCMW van de wereld.”

Het Vlaams Belang wil met de actie aan het Ibis-hotel een duidelijke boodschap meegeven aan zowel de federale als de Brusselse regering. De partij pleit voor een fundamenteel ander migratiebeleid. Zo zouden er onder meer fysieke barrières aan de Europese buitengrenzen moeten komen en asielzoekers hun procedure moeten afwachten in centra in het buitenland. Hier moet de regering werk maken van een terugkeerbeleid. “Nicole, dit land zit vol”, besluit van Grieken zijn oproep om het roer dringend om te gooien. “Zolang de instroom niet drastisch naar omlaag gaat, is het dweilen met de kraan open en blijven we het hotel van de wereld. Stop hotel Belgica!”

Fré Pas
Persmedewerker Vlaams Belang

Bijlagen:

  1. 18.02_Foto_1.jpeg
  2. 18.02_Foto_2.jpeg
  3. 18.02_Foto_3.jpeg
  4. 18.02_Foto_4.jpeg
  5. 18.02_Foto_5.jpeg

Onze partij voert het verzet aan tegen de asielchaos van deze federale regering en Staatssecretaris Nicole de Moor (cd&v). In het parlement én op straat. We moeten immers Hotel Belgica slopen en orde op zaken stellen, want dit land is vol! Bekijk en deel het verslag van onze spoedactie aan het asielhotel in Sint-Pieters-Leeuw met onder andere Tom Van GriekenBarbara Pas en Klaas Slootmans. Beeldverslag, zie: https://fb.watch/iPfUOKVyNn/