Nauwelijks twee dagen nadat onbekende vandalen een aanslag met molotovcocktails pleegden 
tegen het politiecommissariaat in Molenbeek, vond er woensdagnacht een gelijkaardige zware aanslag plaats, deze keer tegen het politiecommissariaat van de hondenbrigade van Sint-Lambrechts-Woluwe. “De maat is echt wel vol”, zegt Kamerlid Ortwin Depoortere. “We herhalen onze oproep voor zerotolerantie en snelrecht om dit geboefte aan te pakken.”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) stelde ondertussen in een reactie op Twitter dat het uit frustratie aanbrengen van vernielingen ontoelaatbaar is en dat ze zich grondig zal informeren over beschermingsmaatregelen. “Dat ze zich, na een zoveelste gewelddadig incident, zelfs in een week tijd, nog moet laten informeren tart elke verbeelding”, aldus Depoortere. “Keer op keer heb ik de minister geïnterpelleerd over dergelijke gewelddadige incidenten, maar het bleef telkens zonder gevolg.”

“Een tweede aanslag met molotovcocktails in twee dagen tijd, hoelang gaat Verlinden dit nog blijven aanvaarden?”

Ook voor Senator en Brussels Vlaams Belang-voorzitter Bob De Brabandere is de maat vol. “Deze terreur moet stoppen. Na een zoveelste daad van vernieling moet Verlinden eindelijk werk maken van een verhoogd beveiligingsniveau, met een verhoogde pakkans, en desnoods moet ze daarbij beroep doen op steun van de Federale Politie.”

“De aanslag in Sint-Lambrechts-Woluwe was naar verluidt een vergeldingsactie voor de arrestatie van een ‘jongere’ die geseind stond en al eerder door de politie was ingerekend”, besluit Depoortere. “Voor wraakacties of andere soorten van terreur is hier geen plaats. Ik ga Verlinden hierover ondervragen. Elkeen die geweld pleegt tegen politiemensen moet zonder uitzondering voor de rechtbank verschijnen. Van seponeren om opportuniteitsreden mag geen sprake zijn. Een harde aanpak is de enige taal die dit soort ‘jongeren’ verstaan.”

Zie ook dit filmpje: https://www.facebook.com/watch…

BERICHT 1 MAART;

“Geweld tegen politie is een strafverzwarende omstandigheid”

Het Vlaams Belang is verontwaardigd over de aanslag met molotovcocktails aan het politiecommissariaat in Molenbeek. “Onbekend geboefte pleegde er gisterenavond een aanslag. Met molotovcocktails probeerde men het gebouw en wagens in brand te steken”, zegt Kamerlid Ortwin Depoortere. “Het geweld tegen de politie wordt alsmaar erger. Dit gaat zonder meer om terreur: een opzettelijke aanslag tegen onze overheid en politie met als doel ze te verjagen. De daders moeten opgespoord en keihard aangepakt worden.”

“De beelden van de aanslag zijn schokkend, hoewel dergelijk geweld tegen politiediensten helaas meer en meer voorkomt, zeker in Brusselse gemeenten als Molenbeek”, aldus Depoortere. “Ik heb na eerdere geweldplegingen en brandstichtingen van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden telkens kordate actie geëist, maar een gepast initiatief om aan het misdadig gedrag van dat geboefte een eind te maken blijft steeds achterwege.”

“In verscheidene wijken van onze hoofdstad zijn bendes straatcriminelen heer en meester”, vult Brussels Vlaams Belang-voorzitter en senator Bob De Brabandere aan. “Politieagenten, maar ook brandweerlui en hulpdiensten worden er zomaar aangevallen. Die mensen verdienen een veel betere bescherming. Daarom is een zerotolerantiebeleid nodig, met gerichte politiecontroles. Daders moeten via camerabeelden opgespoord en opgepakt worden en vervolgens kordaat worden gestraft door middel van snelrecht.”

“Onze strafwetgeving moet dringend aangepast worden”, besluit Depoortere. “Er moet bij het plegen van elke vorm van fysiek geweld tegen politieambtenaren, bij het uitoefenen van hun beroep, een afzonderlijke verzwarende omstandigheid worden ingevoerd. En het parket moet wat ons betreft bij elke vorm van fysieke geweld dagvaarden. Van seponeren mag geen sprake zijn. Wie niet horen wil, moet voelen.”

Fré Pas

Persmedewerker Vlaams Belang