De gemoederen binnen de grote Afrikaanse gemeenschap in Liedekerke werden onlangs verhit nadat een jong meisje aangevallen werd door een hond. Er was een betoging, weliswaar met uitsluitend personen van vreemde origine, met de duidelijke eis om de hond onmiddellijk te laten inslapen. Ook Tracy Tansia, partijgenote van de burgemeester liep daarin mee.
Het was overigens dezelfde mevrouw die samen met de enkele familieleden ontvangen werd op het bureau van de burgemeester. Volgens het persbericht drong de familie, doormiddels van enkele foto’s van het slachtoffertje, er nogmaals op aan de hond te laten euthanaseren.
 
Het Vlaams Belang Liedekerke neemt akte van het incident en hoopt in eerste instantie dat het jonge kind snel en pijnloos mag herstellen.
 
Volgens ere-provincieraadslid Ben Bessemans is het overigens heel erg jammer dat de conversatie op het gemeentehuis in het Frans diende te gebeuren: “Expliciet staat in het persartikel dat burgemeester Luc Wynant het gesprek voerde in het Frans, wat hij dat naar eigen zeggen eigenlijk nooit doet en dat dat op appreciatie kon rekenen van de getroffen familie…” Volgens Ben Bessemans is dit typerend voor het grootste deel van de nieuwkomers die zich niet willen houden aan de taalvoorschriften en daarmee hun onwil tot integratie tonen. Maar volgens hem toont dit ook aan dat de burgemeester een loopje neemt met de taalwetgeving. De burgemeester heeft een voorbeeldfunctie en moet in Vlaanderen altijd en overal Nederlands spreken.
 
Gemeenteraadslid Vanessa De Bolle ondervroeg tijdens de gemeenteraad de burgemeester hierover. Zijn redelijk agressief antwoord was dat dit een “complex” dossier is. Klik hier voor het artikel uit HLN.