30-09-2021: Gemeenteraad Tienen. Slechts enkele, toch wel belangrijke, punten werden door onze fractie aangekaart.

1. Stad Tienen koopt parkeerplaatsen (113) op de Alexianenweg. Op zich is dat een zeer goed initiatief, en staan we daar achter, maar de prijs van +/- 2.700.000 Euro of om en nabij 25000 Euro per plaats is overdreven, zeker voor gewone staanplaatsen. Dat is +/- de gemiddelde prijs die men normaal betaald voor een box! De onderhandelingen over deze prijs lijken ons zeer éénzijdig te zijn geweest. Te duur! De bouwpromotor wrijft zich in zijn handen.

2. Het dossier over de werken in Oplinter zal om en nabij de 12.000.000 Euro bedragen. Hier ook dezelfde opmerking en vraag: waar gaan we in godsnaam 12 miljoen Euro halen?

3. Er werd weer gewezen op het feit dat onze stad een vuile indruk geeft. Het antwoord, we doen ons best, is nietszeggend, en biedt geen oplossing.

Dit zijn slechts drie punten, maar zeker niet onbelangrijk, en duur! Wij hoorden gisteren twee keer: Het is wat het is, van twee beleidsvoerders. Onze bemerking daarbij is dat het inderdaad is wat het is, en dat wat het is, is dat wij ons zullen blijven inzetten voor een propere stad, en dat we zullen blijven hameren op het verkwisten van ons belastingsgeld aan dure projecten en zwak onderhandelde voorwaarden. Goede initiatieven, zeer goede zelfs, maar zwak uitgevoerd. Dat kan ook niet de bedoeling zijn.

De volledige GR kan men volgen op de streaming van de stad.