In Zemst is heel wat te doen rond het dierenasiel, ons gemeenteraadslid Patrick Van Den Bosch hield een vurige tussenkomst in de gemeenteraad. Hieronder kan u zijn tussenkomst herlezen.

– Jef Janssens is sinds jaar en dag voorzitter van Dierenbescherming Zemst. De man stak onnoemelijk veel tijd en vooral enorm veel geld in de opvang en welzijn van de dieren in de gemeente Zemst.
– Onterecht en zeer onrechtvaardig werd op de vorige gemeenteraad voorgesteld om het asiel over te dragen naar de gemeente zelf. Dit ging uiteindelijk NIET door. De schepen van dierenwelzijn had een brief klaar met zogenaamde in gebrekestellingen. Wat hierna volgt is het relaas van het “Zemste-dierenasiel-schandaal”.

– Toevallig merkt Jef op 2/12 jl. dat een man en een vrouw in zijn kantoor onder valse voorwendselen binnengelaten werden. Hij betrapt het koppel op heterdaad en zij bekennen dat zij in opdracht van de N-VA Zemst-voorzitter “opmetingen” moeten komen doen.
– Die zogenaamde opmetingen lijken ons op z’n minst gezegd zeer bizar:
o Wat moest er precies opgemeten worden?
o Met welke bedoeling moest er opgemeten worden?
o Was het de kantoorruimte die moest opgemeten worden? Of andere locaties?
o Waarom was dit in opdracht van de N-VA voorzitter
o Waarom opmeten, wetende dat de gemeente beschikt over een plaatsbeschrijving?
– In ieder geval werd klacht neergelegd door Jef Janssens bij de politie.
– Dit verhaal heeft een zware politieke dimensie. Jef is namelijk ook Vlaams Belang bestuurslid.
– Wat meteen de volgende vragen oproepen:
o Wilde men Vlaams Belang beschadigen door in het bureau van Jef te zoeken naar persoonlijke documenten?
o Wilde N-VA Zemst hiermee haar machtspositie misbruiken door via spionagetechnieken in te breken bij een politieke concurrent?
o Wilde men door deze “laag-bij-de-grond” techniek een lastercampagne starten tegen Jef Janssen en het asiel?
o Wilde men controverse rond de persoon van Jef Janssen creëren om ofwel het asiel of het Vlaams Belang schade toe te brengen.
– In ieder geval zal Vlaams Belang Zemst, bij monde van gemeenteraadslid Patrick Van Den Bosch de nodige politieke stappen nemen om dit uit te klaren.
– Pers en publiek dienen hiervan op de hoogte gebracht te worden!

Antwoord van de burgemeester op gemeenteraad was dat de politie op de hoogte is en dat de twee personen zijn binnen gekomen tijdens de openingsuren.

De NVA-voorzitter heeft in de krant laten schrijven dat deze twee personen(via hem) nieuwe kandidaat uitbaters waren. De NVA-voorzitter heeft geen enkele bevoegdheid om mensen zomaar toe te laten zonder Jef te verwittigen.

De gemeente is dus wel degelijk van plan om Jef uit het asiel te krijgen.