21/04/2017 Persmededeling Vlaams Belang Liedekerke

Vlaams Belang betreurt sluiting Civiele maar is hoopvol over komst brandweerkazerne

Op de gemeenteraad van 20 april jl. onthield Vlaams Belang gemeenteraadslid Vanessa De Bolle zich op de motie van de bestuursmeerderheid betreffende de sluiting van de Civiele Bescherming. Aan de raadsleden werd immers gevraagd om hierover een gezamenlijk standpunt in te nemen.

Raadslid De Bolle vreesde dat de motie ingegeven werd door profileringsdrang van het bestuur, en ook van de lokale N-VA. Het is immers een beslissing van de N-VA-minister van Binnenlandse zaken die uiteindelijk de verantwoordelijke is voor deze drastische beslissing.

De motivering van Vlaams Belang Liederkerke aldus Vanessa De Bolle: “We hadden graag gezien dat de Civiele Bescherming open bleef. Aangezien de beslissing gevallen is dat de Civiele Bescherming Liedekerke sluit en er geen tijd te verliezen valt , hadden wij graag gezien dat er dringend en concreet werk gemaakt zou worden van een inkanteling in de brandweerzone.”

Tot slot zal Vlaams Belang op verschillende niveaus dit dossier blijven opvolgen. Algemene veiligheid is immers nog steeds één van de hoogste prioriteiten van de Vlaams-nationalisten.

Namen het afdelingsbestuur Vlaams Belang Liederkerke