Suzy Wouters van Vlaams Belang benadrukt de noodzaak om in actie te schieten: “De zomer is begonnen en er mag geen tijd verloren worden om initiatieven uit de grond te stampen die klanten en bezoekers naar onze kernen moeten lokken. We zien in steden rondom ons vele initiatieven maar in Scherpenheuvel-Zichem blijft het stil, te stil. Dat moet dringend veranderen.”

Nog altijd geen bezoek stadspromotor

Op de gemeenteraad van Scherpenheuvel-Zichem op 24 juni was er veel aandacht voor initiatieven voor de komende zomer nu het crisisbeheer rond de coronapandemie voorbij is.  Suzy Wouters deelde de bezorgdheden van de plaatselijke winkeliers en horeca-uitbaters die “nu de toestand sinds enkele weken richting normaal gaat, nog steeds niet hebben kennis gemaakt met de stadspromotor.”

De stadspromotor werd aangesteld om acties te ontwikkelen en de aantrekkelijkheid van de handelskernen in Scherpenheuvel-Zichem te versterken. Het Vlaams Belang laat weten dat men ook eerder reeds gehamerd heeft op een beter overleg tussen stad en ondernemers. “Wij willen dat er naar de ideeën en de noden van de mensen wordt geluisterd. Waar blijft schepen Peetermans met zijn actieplannen rond lokale economie? Wanneer plant de stadspromotor een ronde om zijn oor te luisteren te leggen?

Volledige bericht in Hageland Actueel, klik hier.

Volledig bericht in Hageland Express, klik hier.