Op dinsdag 27 september 2016 werd Isabelle Pierreux uit Gooik ons nieuwste gemeenteraadslid. Diverse media brachten het verhaal “oud-N-VA-partijraadslid stapt over naar Vlaams Belang”, van Het Laatste Nieuws tot De Redactie. Hieronder geven we u graag de tekst die Isabelle zelf bracht tijdens haar inhuldiging.

Een tekeningetje moet er niet bij gemaakt worden.
N-VA is veranderd.
Hun idealen uit de beginperiode zijn al lang geen prioriteit meer.
En de kiezer die hen groot maakte, mede door zijn stem, die kiezer voelt zich nu bedrogen.

Ikzelf zat sinds het prille begin bij de N-VA. 3 jaar als OCMW-raadslid, 3 jaar als hun enige gemeenteraadslid hier in Gooik.
Bovendien zat ik 2 legislaturen in het arrondissementsbestuur, van Halle-Vilvoorde, was ik verkozen voor de Partijraad en een paar jaar ook in het nationale Partijbestuur actief.

Hun inconsequentie echter heeft mij al sinds 2014 doen besluiten, dat ik voor N-VA geen stem meer zou uitbrengen, noch een mandaat zou opnemen.
Ik ben daar zeer consequent in.
Wijlen vriend/politicus en Vlaams parlementslid Joris Van Hauthem, lijsttrekker van Vlaams Belang in Vlaams-Brabant kwam in 2014 als ‘ijsbreker’ met mijn volmacht op zak, zijn stem uitbrengen in Gooik.

Voor mij is het Vlaams Belang de enige partij die zichzelf is gebleven en zijn Vlaamse rechtlijnigheid heeft behouden.
Zij hebben een sterk programma omtrent het communautaire, het socio-economische,… Onderwerpen die voor de Vlaamse kiezer belangrijk zijn.
Ik neem dan ook mijn mandaat als gemeenteraadslid voor het Vlaams Belang op en doe dit in eerbetoon aan Joris.

Ik zal zetelen als onafhankelijke, maar met een mandaat van Vlaams Belang.

Ik hoop dat de jaren die we hier als collega’s samen zullen werken, jaren mogen zijn waarin respect voor elkaar de maatstaf is.

Dank u.

Enkele sfeerbeelden kan u hier terugvinden.