Met een overduidelijke meerderheid van stemmen werd de 26-jarige Bart Claes afgelopen zaterdag verkozen tot voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren. Tijdens het voorzitterscongres onder de titel ‘Terug naar de bron’ nam hij de fakkel over van Reccino Van Lommel. Met de nieuwe voorzitter, treedt ook een nieuwe bestuursploeg aan.

Claes zal binnen VBJ thema’s als geopolitiek, defensie, rechtvaardige fiscaliteit en de bescherming van onze Westerse waarden op de agenda zetten.

Afscheid oud bestuur

Ook voormalig VBJ-voorzitter, Reccino Van Lommel, nam het woord. Hij had het over het feit dat onder zijn bewind VBJ werd erkend door de Vlaamse overheid en nu jaarlijks werkingssubsidies ontvangt. Van Lommel werd ondertussen benoemd tot algemeen directeur van het Vlaams Belang.

Samen met hem neemt ook Luk Raekelboom afscheid van de Vlaams Belang Jongeren. Luk was de rechterhand van Tom Van Grieken tijdens zijn voorzitterschap bij VBJ en werd daarna secretaris van Reccino Van Lommel. Namens de provincie wensen we Luk te bedanken voor zijn inzet bij VBJ en wensen we hem veel succes toe in zijn verdere carrière bij het Vlaams Belang.

Hieronder kan u een terugblik zien op de bestuursperiode van 2014 tot 2016.