Tom Van Grieken: “Tijdens De Warmste Week laat Vlaanderen zich van zijn beste kant zien. Ook een breedgedragen en hartverwarmende solidariteit maakt deel uit van de Vlaamse identiteit.”

Tijdens De Warmste Week laat Vlaanderen zich van zijn beste kant zien. Ook deze breedgedragen en hartverwarmende solidariteit maakt deel uit van onze Vlaamse identiteit. Deze is vandaag sterker dan ooit aanwezig bij de bevolking, getuige de vele acties ten voordele van De Warmste Week. Vlaams Belang verkoopt Vlaamse identiteitskaarten en s chenkt de opbrengst ervan aan de vzw ‘Boven De Wolken’.

Vlaams Belang is van oordeel dat de beste manier om de kiezer het beleid te geven dat hij of zij wil, nog steeds een onafhankelijke Vlaamse staat is. In die staat kunnen we onze eigen identiteit – onze eigen waarden, normen en cultuur – beschermen en onze mensen op de eerste plaats zetten. Een Vlaamse natie, mét Brussel, waar de Vlaamse bevolking het zelf voor het zeggen heeft en waar we zelf onze toekomst kunnen uitstippelen. De lang uitgesponnen federale formatie is daarbij alleen maar extra koren op de molen. Voorzitter Tom Van Grieken:  “Het uitblijven van een oplossing wijst er voor de zoveelste maal op dat de houdbaarheidsdatum van de Belgische constructie reeds lang overschreden is.”

Om het democratische streven naar een onafhankelijk Vlaanderen extra in de verf te zetten, verkoopt het Vlaams Belang dan ook  (symbolisch) Vlaamse identiteitskaarten. De opbrengst van de verkoop gaat naar De Warmste Week, maar bepaald naar de vzw ‘Boven De Wolken’. Alle Brusselse en Vlaamse parlementsleden en alle Nederlandstalige leden van het Federale Parlement kregen alvast een identiteitskaart opgestuurd.

‘Boven de wolken’ is een vzw met één doel: elke ouder van een sterrenkindje de mogelijkheid bieden om kosteloos een fotoreportage te laten maken van zijn/haar overleden baby’tje. Het leren leven met het verlies van een baby vraagt immers veel tijd. Het is een turbulente en zware periode met een rollercoaster van emoties. ‘Boven de Wolken’ wil sterrenouders ondanks hun moeilijke situatie de kans bieden om warme herinneringen te koesteren. Een doel dat het Vlaams Belang een warm hart toedraagt. Tom Van Grieken: “Tijdens De Warmste Week laat Vlaanderen zich van zijn beste kant zien. Ook een breedgedragen en hartverwarmende solidariteit maakt deel uit van de Vlaamse identiteit. Wij zijn blij om daar met deze actie ons steentje aan bij te dragen.”

Meer informatie of een identiteitskaart aanvragen: https://www.vlaamsbelang.org/dewarmsteweek/

Bob De Brabandere
Woordvoerder van de Voorzitter