In Anderlecht moest de politie de afgelopen dagen uitrukken omwille van allochtone relschoppers. Er werd met stenen gegooid en er werden politiewagens vernield. Zelfs het waterkanon moest ingezet worden. Vlaams Belang eist dat de relschoppers stuk voor stuk geïdentificeerd en zwaar gestraft worden. “Zelfs tijdens deze voor iedereen moeilijke periode maakt dit tuig ons het leven zuur. Nu moet men krachtdadig ingrijpen en een voorbeeld stellen”, klinkt het.

Buurtbewoners schrokken vandaag op toen ze een politiehelikopter hoorden rondcirkelen boven Anderlecht. De helikopter moest samen met heel wat agenten uitrukken, omdat allochtone jongeren rellen uitlokten met de politie. Er werden politiewagens vernield, er werd met stenen gegooid en uiteindelijk moest men zelfs het waterkanon inzetten.

“Ook tijdens deze voor iedereen moeilijke periode kunnen the usual suspects het blijkbaar niet laten om ons het leven zuur te maken. Het is het uitverkoren moment om krachtdadig in te grijpen en een voorbeeld te stellen,” klinkt het boos bij Brussels Vlaams Belang-senator Bob De Brabandere. Hij vervolgt: “Als we dit nu – tijdens deze coronacrisis – aanvaarden, dan is het einde helemaal zoek!”

Dominiek Lootens, fractieleider in het Brussels Parlement voor de partij, geeft zijn collega gelijk. “Dit is onaanvaardbaar, wat de aanleiding ook mag zijn. Het is al lang duidelijk dat voor dit soort van criminelen een bolwassing, een goed gesprek en een vermaning van mama en papa niet meer volstaan. Wat er wel moet gebeuren is volgens de partij duidelijk. “Men moet alles in het werk stellen om de relschoppers te identificeren, waarna ze onmiddellijk moeten worden opgepakt en snel worden berecht. Dat mag met veel machtsvertoon gebeuren. We moeten nu een voorbeeld stellen dat we dit niet nemen. Nu niet, nooit niet. Ik zal dit zo snel mogelijk aankaarten bij de bevoegde instanties,”  aldus Lootens.

Bob De Brabandere
Senator

Dominiek Lootens
Fractievoorzitter in het Brussels Parlement

Beelden, klik hier!