Het provinciaal bestuur van Vlaams Belang-Vlaams-Brabant stak donderdag de koppen bij mekaar om zich te buigen over de gevolgen van het corona-virus voor de partijwerking. Daar werd beslist alle activiteiten in de provincie te annuleren.

De Vlaams-Brabantse agenda van de Vlaams-nationale partij bulkte van bedrijvigheid. Zo was er aanstaande zaterdag een grote partijmeeting met Tom Van Grieken en Dries Van Langenhove in Zoutleeuw waar meer dan 300 aanwezigen werden verwacht. Maar die wordt dus geannuleerd. Ook de aangekondigde boekvoorstelling met Vlaams parlementslid en auteur, Sam Van Rooy in Tremelo en nog twee meetings in Meise en Zemst worden afgelast.

Dries Van Langenhove: “Ik weet dat het stoer is om te zeggen “et alors?”, maar onze ouderen en zwakkeren kunnen zich die stoerdoenerij niet permitteren. Dit is geen paniekzaaierij, maar gezond verstand.” Volgens Van Langenhove kunnen we niet van onze dokters en verpleegsters verwachten dat ze binnen enkele weken de benen uit het lijf lopen als we er nu niet alles aan hebben gedaan om hen voor te bereiden op de gigantische stroom aan kritieke coronapatiënten die er zit aan te komen.

Klaas Slootmans, woordvoerder Vlaams Belang Vlaams-Brabant