De Raad van State heeft minister Muyters (N-VA) teruggefloten bij zijn plannen om een groot woonproject door te duwen in het Vlaams-Brabantse Grimbergen. Hiermee geeft het hoogste administratieve rechtscollege gevolg aan een klacht die Vlaams Belang-senator Bart Laeremans en gemeenteraadslid Karlijne Van Bree hadden ingediend. Voorwerp van de klacht waren de plannen van het gemeentebestuur om een groene parkzone fors in te krimpen ten behoeve van een groot verkavelingsproject.

Belangenvermenging

Het arrest van het hoogste administratieve rechtscollege kwam er nadat eerder ook de gouverneur van Vlaams-Brabant het gemeentebestuur had teruggefloten wegens belangenvermenging. Zo bleek dat de toenmalige schepen van Ruimtelijke Ordening grond had liggen in de betrokken zone en dus voordeel had bij de bestemmingswijziging naar woongebied.

Groen
20130625pmpotaarde

“Zowel de Vlaamse regering als Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA) bijten met dit arrest in het zand. Hiermee tonen we nogmaals aan dat we ook vanuit de oppositie sterk kunnen wegen op het beleid en bovendien behouden we een mooi stukje groen in het nu reeds verstedelijkte Strombeek-Bever, ” reageerde een verheugde Bart Laeremans.

Lees hier het persbericht.