Het Vlaams Belang hield deze ochtend een actie aan het hoofdkwartier van cd&v in de Wetstraat om het asielbeleid van staatssecretaris van Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) aan te klagen. “De Moor wil nog eens 5.000 extra opvangplaatsen creëren”, klinkt het. “De Vlamingen willen minder asielzoekers, niet meer opvangplaatsen. Als cd&v toch zo graag extra opvangplaatsen wil, stellen we voor dat ze er hier zelf in de Wetstraat creëren. Het gebouw komt toch leeg te staan!”

Een 150-tal parlementsleden en sympathisanten van het Vlaams Belang voerden vanochtend een korte actie aan het partijkantoor van cd&v in de Wetstraat. De boodschap: ‘Vang ze zelf op!’. Een verwijzing naar het asielbeleid van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor en het asielakkoord dat vorige week door de federale regering beklonken werd en waarbij beslist werd om 5.000 extra opvangplaatsen te creëren. “De asielkraan staat met Vivaldi wagenwijd open”, zegt Van Grieken. “Men doet alsof dit een opvangcrisis is en het probleem opgelost kan worden met een paar duizend extra opvangplaatsen. Maar in realiteit hebben we niet te weinig opvangplaatsen, maar te veel asielzoekers. Als cd&v zo graag extra opvangplaatsen creëert: ze hebben hier binnenkort een leegstaand partijgebouw. Vang ze zelf op!”

Het partijhoofdkwartier van cd&v in de Wetstraat komt binnenkort leeg te staan en werd verkocht voor 7 miljoen euro. de Moor kondigde vorige week nog aan 5.000 extra opvangplaatsen te willen creëren. “Alleen al vorig jaar kwamen er nog eens 4.000 plaatsen bij”, vervolgt Van Grieken. “Ondertussen blijkt dat 75 procent van de Vlaamse gemeenten geen bijkomende asielzoekers wil opvangen. Hebt u een cd&v-burgemeester, dan bent u bijna zeker dat de Moor komt aankloppen in uw gemeente voor opvangplaatsen.” Het Vlaams Belang wijst er ook op dat voor 2023 al meer dan 700 miljoen euro werd vrijgemaakt voor asielopvang. “Met de aankondiging van de Moor zal dat budget nóg verder stijgen.”

“Als cd&v zo graag extra opvangplaatsen creëert: ze hebben hier binnenkort een leegstaand partijgebouw. Vang ze zelf op!”

Ook fractieleider in de Kamer Barbara Pas (Vlaams Belang) spaarde haar kritiek op het beleid van de Moor en haar asielakkoord niet. “Er hangen de staatssecretaris al meer dan 200 miljoen euro aan dwangsommen boven het hoofd”, zegt Pas. “Met het wettelijk verbod om kinderen onder te brengen in gesloten terugkeerunits en de verlenging van de procedure zal het asielbeleid nog verder ontsporen. Elke mensensmokkelaar of migrant krijgt het signaal van Vivaldi dat men kinderen kan misbruiken om de uitwijzing tegen te gaan. De kraan wordt op die manier gewoon verder opengedraaid.” 

Het Vlaams Belang besloot de actie met een oproep aan cd&v om radicaal van koers te wijzigen. “Mevrouw de Moor weet perfect wat de Vlaming wil: minder en niet méér immigratie”, besluit Van Grieken. “Maar ze legt dat gewoon naast zich neer. De ‘v’ in cd&v staat voor ‘vervreemding’. De christendemocraten werden met hun toetreding tot Vivaldi de dweil van de Wetstraat en dat blijkt vandaag des te meer uit het catastrofale asielbeleid.”

  1. 13.03_Foto_1.jpeg
  2. 13.03_Foto_2.jpeg
  3. 13.03_Foto_3.jpeg