Het Vlaams Belang heeft gisteren en vandaag een protestactie gevoerd tegen de Vivaldi-coalitie. Volgens de partij gaat het immers om een “anti-democratische, anti-Vlaamse en anti-rechtse regering”. Gewapend met de boodschap ‘Claxonneer tegen de Vivaldi-regering’ en een gigantisch spandoek van 1,5 op 7 meter trokken vrijwilligers van de afdelingen Zemst, Vilvoorde, Liedekerke, Halle, Lennik en Liedekerke naar verschillende drukke kruispunten om er automobilisten op te roepen van zich te laten horen. Telkens een uur lang klonk er in de buurt bijna niks anders dan luid getoeter. Volgens het Vlaams Belang is het duidelijk: “Ook in onze regio’s moet men niets weten van de Vivaldi-coalitie.”

Een uur lang weerklonk veelvuldig en aanhoudend getoeter overheen de Ninoofsesteenweg, de Tervuursesteenweg, …. Het Vlaams Belang Lennik, Dilbeek en Zemst organiseerden een claxonneerprotest tegen de aanstaande Vivaldi-coalitie. De actie verliep zonder incidenten en was volgens de lokale parlementsleden Jan Laeremans, Katleen Bury en Klaas Slootmans “een groot succes”.

Vlaams Belang reageert op Vivaldi: “Waarom gaan we in feite nog gaan stemmen?”

“Dat onze oproep zoveel navolging kreeg door deze vele honderden automobilisten bewijst wat we al langer wisten: Vlaanderen moet niks weten van deze coalitie”, zo vervolgt Bury. “Op 26 mei 2019 koos de Vlaming een radicaal ander beleid. De kiezer stemde overtuigend voor een rechtse en Vlaamse afslag. Met deze Vivaldi-monstercoalitie krijgen we echter exact het omgekeerde. Een door de Franstaligen en links gedomineerde regering die zelfs geen Vlaamse meerderheid heeft. Waarom gaan we in feite nog gaan stemmen?”

De actie aan deze kruispunten kaderen in een grotere, nationale campagne van het Vlaams Belang tegen de Vivaldi-plannen. De partij wil “alles op alles zetten om dit drama te voorkomen”, zo liet ook nationaal partijvoorzitter Tom Van Grieken weten. “De Vlaming stemt massaal Vlaams en rechts. De Vlaming werkt het hardst, betaalt de meeste belastingen en doet dit land draaien. En als gevolg worden de twee grootste partijen van Vlaanderen (en qua stemmen ook van België) uitgesloten om een uitgesproken linkse regering te vormen. On-aan-vaard-baar.” 

De campagne van het Vlaams Belang moet culmineren in een grote climax op zondag 27 september. Dan plannen de nationalisten een grootse protestrit naar Brussel die omstreeks 11u00 bijeenkomt op de Heizel tijdens een automeeting conform de coronamaatregelen.