Vlaams Belang ontgoocheld in houding Live Nation die Rotselaarse verenigingen op droog zaad zet

Rock Werchter is kwestie van geven en nemen: Rotselaar geeft, en Live Nation neemt.

De voorbije jaren hebben Live Nation en Herman Schuermans in Werchter de meest waanzinnige eisen gesteld. Eisen waarmee het Rotselaarse gemeentebestuur steeds zonder blikken of blozen instemde. Bomen kappen in een landschapspark, om een extra podium te plaatsen? Geen bezwaar voor de Rotselaarse meerderheid. Veldwegen asfalteren omdat de concertorganisatoren dat zo willen? Doen we toch gewoon! Camping- en parkinguitbaters die extra moesten afdokken? Ze deden het zonder al te veel morren.

Het argument van burgemeester Dirk Claes en co was steeds hetzelfde: we moeten Live Nation te vriend houden, want heel wat Rotselaarse verenigingen verdienen een mooie cent aan Rock Werchter.

Tot nu dus. Bezoekers van Rock Werchter zullen vanaf dit jaar geen eet- en drankkraampjes meer langs de weg zien staan. “Uit veiligheidsredenen”, klinkt de drogreden bij organisator Live Nation. Nochtans was er de voorbije pakweg 20 jaar geen enkel probleem met die stands langs de weg. In de plaats komt er een centraal ‘marktplein’ met eten en drinken, waar Live Nation uiteraard zélf het aanbod en de prijzen bepaalt. Wat dan ook direct de échte reden achter het verbod is. Ook enkele campings zullen voor het eerst door het festival zelf uitgebaat worden. De Rotselaarse verenigingen die tot nu toe instonden voor de kraampjes en de campings zien op die manier heel wat inkomsten aan hun neus voorbijgaan.

Kortom, Live Nation heeft door de gemeente Rotselaar steeds alles op een zilveren schoteltje aangereikt gekregen, en nu de buit binnen is, bedankt de festivalorganisator door de Rotselaarse verenigingen op droog zaad te zetten.

Vlaams Belang is absoluut niet te spreken over deze manier van werken. Vlaams Belang woordvoerder Stijn Hiers : “Wat een relatie van geven en nemen zou moeten zijn, is verworden tot een relatie waarbij Rotselaar enkel geeft, en Live Nation enkel neemt. We stellen dan ook datgene vast waar we reeds lang voor gewaarschuwd hebben: dat burgemeester Claes zich door Live Nation keer op keer heeft laten rollen. Dat de Rotselaarse verenigingen hier nu het slachtoffer van dreigen te worden, is dubbel jammer.”

Stijn Hiers
Woordvoerder Vlaams Belang Rotselaar