Beste medestander,

Komende zondag 2 september vindt helaas voor de laatste maal de Gordel plaats in de Vlaamse Rand rond Brussel.

De voorbije week heeft u via de media kunnen zien op wat voor pijnlijke wijze de Vlaamse Regering en minister van Sport Muyters zich de wet laten dicteren door het Fransdolle schepencollege van Sint-Genesius-Rode. Het gaat hier nochtans om de bakermat van de Gordel.

Wij zijn van oordeel dat de Vlamingen zich NIET mogen laten buiten kuisen uit Rode en daarom organiseren we om 8 uur ’s morgens een alternatief Gordelontbijt aan het gemeentehuis van deze faciliteitengemeente . We verzamelen om 7 u 30 aan de Lambiek-parking van Alsemberg (Gemeenteveldstraat, het officiële Gordel-vertrekpunt) om van daaruit te voet naar Sint-Genesius-Rode te gaan (zo’n 850 meter verderop).

Na het ontbijt staat het u vanzelfsprekend vrij om deel te nemen aan één van de klassieke wandel- of fietstochten in Alsemberg-Rode of elders. Of u kan onze militanten helpen bij het verspreiden van een verhelderend boekje over BHV in de Gordel-trefpunten.

Om een en ander in goede banen te leiden, moeten we natuurlijk weten voor hoeveel mensen we koffiekoeken moeten voorzien. Kan u bijgevolg vóór vrijdagmiddag aan ons regiosecretariaat in Lennik laten weten met hoeveel mensen u aanwezig zal zijn? Dat kan per mail via secretariaat.lennik@vlaamsbelang.org of via 02 582 91 75. Als bijdrage vragen we de luttele som van 2 euro per deelnemer. Dit bedrag kan enkel ter plaatse betaald worden.

Mogen we u dus vragen die dag extra vroeg uit de veren te komen, in sportieve kledij?

Dank bij voorbaat.

Bruno Valkeniers
Voorzitter Vlaams Belang

Joris Van Hauthem
Vlaams Parlementslid

Bart Laeremans
Senator