Vlaams Belang Roosdaal stelt zich vragen over Vivaldi en richt zich tot de burgemeester

Geachte Burgemeester

Beste schepenen en leden van de gemeenteraad

Vivaldi is gevormd, maar of dit in een harmonieuze sfeer zal verlopen is nog maar de vraag.

Hoe stelt CD&V Roosdaal zich op tegen de houding die de partijtop aanneemt? Zijn de postjes dan echt zoveel belangrijker dan de toekomst van ons volk?

Dit vraagt het groeiende Vlaams Belang Roosdaal zich af.

In bijlage vindt u een brief waarin we een open vraag stellen aan de burgemeester en zijn ploeg.

We kijken uit naar het antwoord.

Met vriendelijke groeten

Diederik Aelbrecht

In naam van Vlaams Belang Roosdaal

Naar aanleiding van de Vivaldi-regering heeft Vlaams Belang Roosdaal een vraag voor burgemeester Wim Goossens en zijn collega’s. “Staat u achter deze nieuwe federale coalitie van zeven partijen zonder Vlaamse meerderheid?”


Een Vlaamse meerderheid die voor CD&V enorm belangrijk was en een evidentie zelve zou zijn volgens Servais Verherstraeten. Ook de woorden van Hendrik Bogaert spraken boekdelen. Hij zei:“paars-groen zijn de pest en cholera samen want paars-groen = Wallonië bepaalt en Vlaanderen
betaalt.” Ook voor de kersverse CD&V voorzitter kon er absoluut geen sprake zijn van een Vlaamse minderheid in de nieuwe regering.
Ward Vergote, burgemeester van Moorslede die eerder zijn Open VLD partijlidkaart heeft teruggebracht gaf een krachtig signaal. De top van de traditionele partijen maakt beslissingen zonder rekening te houden met zijn achterban en keren deze partijen massaal de rug toe.

Vlaams Belang Roosdaal hoopt dan ook dat de Roosdaalse burgemeester en zijn ploeg een reflectie maakt en zijn conclusies trekt. Beloftes en idealen nakomen of streven naar postjes en geld zonder rekening te houden met de burgers?


Duizenden Vlamingen waaronder zeker niet enkel Vlaams Belangers, trokken afgelopen zondag naar de Heizel om aan te geven dat ze niet akkoord zijn met deze manier van werken. Duizenden
Vlamingen hebben geen geloof meer in de traditionele partijen en nog meer duizenden Vlamingen stemden absoluut voor een rechtse Vlaamse toekomst. Vlaams Belang Roosdaal kan niet begrijpen dat een volk dat zorgt voor 82% van de export en tevens de grootste bevolkingsgroep telt in
dit land opnieuw opzij wordt geschoven door een links en opgedrongen beleid.


Deze Vivaldi regering is niet wat de Vlaming wil. Vlaams Belang Roosdaal kijkt uit, samen met vele Roosdalenaars naar de reactie van CD&V Roosdaal op de beslissing van zijn partijtop.


Deze Vivaldi regering is niet de onze, en van jullie?

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in ...