Sinds 1 maart 2021 is er een hondenlosloopweide in Lennik in gebruik genomen. Zowel Lennik, Denderleeuw, Liedekerke, Ternat, Asse als Ninove (2 zelfs) hebben een hondenweide waar hondenliefhebbers hun honden vrij kunnen laten loslopen. In deze Corona-tijden zoeken heel veel mensen hun toevlucht naar wat vrijheid in wandelen.

Onder deze wandelaars zijn er ook heel wat hondenliefhebbers die hun trouwe viervoeter meenemen op deze wandelingen. Roosdaal blinkt in de streek uit als één van de weinige gemeenten waar hondenliefhebbers hun honden niet eens vrij kunnen laten loslopen in een daarvoor voorziene hondenweide.

Nochtans staat in de lokale politieverordening op de openbare overlast in artikel 3.3: “Begeleiders van honden moeten: op de hiervoor vermelde plaatsen de uitwerpselen van hun hond onmiddellijk te verwijderen; hun hond gebruik te laten maken van de aanwezige hondenweides.” Het gemeentebestuur zet het wel in een politieverordening, maar er zijn helemaal geen hondenweides.

Het zou nochtans voor vele hondenliefhebbers een meerwaarde betekenen dat er een hondenweide in Roosdaal is. Vlaams Belang Roosdaal vraagt dan ook aan het gemeentebestuur om zo snel als mogelijk een terrein vrij te maken om een hondenlosloopweide te creëren. “Het zou overlast verminderen als hondenliefhebbers weten, waar ze met hun viervoetige vrienden heen moeten. Voor heel wat mensen van alle generaties maakt hun hond deel uit van het gezin. Het zou ook leuk zijn, mochten ze met dit gezinslid eens een uitstap kunnen maken naar de Roosdaalse hondenweide.

Ik ben zelf een hondenliefhebber en vindt dit jammer dat dit ontbreekt in ons Roosdaal”, vertelde Steven Van Liedekerke van Vlaams Belang Roosdaal