Het Vlaams Belang Sint-Pieters-Leeuw vraagt het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw om de vlaggen halfstok te hangen de komende weken. Dit grotendeels ter nagedachtenis van de vele doden die zijn geveld door het coronavirus en in steun van hun nabestaanden die al dan niet afscheid konden nemen.

Afgelopen zondag was het Pasen. Voor miljoenen christenen overheen de wereld is dat het feest van de verrijzenis van Christus. Dit jaar vond het feest echter plaats in de schaduw van de coronacrisis. Zo sprak onder meer paus Franciscus de traditionele zegen voor de stad en de wereld – ‘Urbi et orbi’ – niet uit aan het Sint-Pietersplein in Rome, maar binnen in de Sint-Pietersbasiliek. Ook in België en elders waren de meeste paasmisvieringen afgeschaft, of enkel digitaal mee te maken. Het Vlaams Belang wil echter van de gelegenheid gebruik maken om de dodelijke slachtoffers – België is op weg om per capita het meeste coronadoden ter wereld te lijden – te eren.

Concreet vraagt Vlaams Belang Sint-Pieters-Leeuw, bij monde van gemeenteraadslid Eddy Longeval aan het gemeentebestuur om aan alle gemeentelijke gebouwen alle vlaggen halfstok te hangen tot na de lock-downmaatregelen van de overheid. Dit zal ook bijdragen bij de bewustmaking van de ernst van de situatie en zal een hart onder de riem steken bij iedereen die helpt om het land draaiende te houden. Bovendien kan het als een eerbetoon gezien worden voor iedereen die een familielid, buur, vriend, … verloren heeft aan het Covid-19-virus.

Eddy Longeval, gemeenteraadslid Sint-Pieters-Leeuw

eddy.longeval@vlaamsbelang.org

Het persbericht verscheen o.m. in Nieuwsblad. Klik hier.