Vlaams Belang St.-P.-Leeuw sluit 2019 in schoonheid af

De voormalige pastorie van Vlezenbeek, overigens zeer mooi gerestaureerd, was afgelopen zondagmiddag de perfecte locatie om de meer dan 70 geïnteresseerden te ontvangen voor de eerste Kerstbrunch van Vlaams Belang Sint-Pieters-Leeuw.

Gastheer was de afdelingsvoorzitter / gemeenteraadslid Eddy Longeval die uitvoerig zijn bestuursleden bedankte voor de fijne organisatie van het evenement. Vervolgens introduceerde hij  gastspreker ‘kapitein’ Tom Van Grieken. Met de uitstekende resultaten van de jongste peilingen had Tom de vele aandachtige toeschouwers snel op de hand. ‘Ondanks die goede peilingen is de enige echte waardemeter de verkiezingen en laat ons alles op alles zetten om ook de komende verkiezingen winnen’ besloot de nationale voorzitter in toespraak.

Er werd nadien nog uitvoerig nagepraat en vele mensen maakten er een gezellige (na)middag van. Iedereen was het overigens volmondig eens dat deze formule voor herhaling vatbaar is. Vlaams Belang Sint-Pieters-Leeuw sloot duidelijk 2019 in schoonheid af.

Onderaan de sfeerbeelden kan u integraal de toespraak van Eddy Longeval terugvinden.

“Dames en heren, ik heb de eer en het genoegen als afdelingsvoorzitter en gemeenteraadslid u hartelijk welkom te heten in het dorp van Brouwerij Lindemans, hartelijk welkom in Vlezenbeek, hartelijk welkom in Sint-Pieters-Leeuw op onze allereerste Kerstbrunch. We pikken hiermee de traditie weer op van onze vroegere ontbijtgesprekken.

Ik mag u deze middag een wel heel bijzondere gast aankondigen. Op de voorpagina van ons ledenblad kon het niet mooier verwoord worden als ‘onze kapitein’.

En inderdaad. Ten midden van  woeste baren, gevaarlijke golven, verraderlijke kliffen en onstuimige weersomstandigheden was er 1 persoon die in 2015 het roer stevig in handen nam.

Hij schopte iedereen die in de kajuiten in slaap gevallen was wakker… stelde een mix van oude zeerotten en jonge matrozen aan in de controlekamer en tot slot… hij hees de oorlogsvlag. Hij had een plan en hij had een doel en niets zou hem daarvan tegenhouden.

Tijdens die lange jaren zou niets nog hetzelfde zijn. Deze jonge kapitein wist wat hij deed. Vier lange jaren… Hij leidde met ongeziene overtuiging, enthousiasme en professionalisme het schip dat anderen hadden willen doen kelderen en het schip dat voor velen geen stuiver meer waard was… dat schip, dat werd het meest zeewaardige van allemaal. Tegenstanders, journalisten, opiniemakers, media… hij liet alles en iedereen in zijn kielzog achter.

De jonge kapitein bracht dus overwinningen. De jonge kapitein bracht licht aan het eind van de tunnel en ik ben meer dan ooit fier dat ik een deel van de bemanning van zijn schip mocht en mag zijn.

Dames en heren, genoeg zeemanstaal. We zitten hier en nu in Vlezenbeek en niet in pakweg Oostende of de haven van Antwerpen. Over Antwerpen gesproken… ik geef ongelooflijk graag het woord aan kapitein Tom Van Grieken!”