Johny van Stiphout trekt VB-lijst in Tienen
Frederik Vandelannoote nieuwe afdelingsvoorzitter

Het provinciaal bestuur en de partijraad van het Vlaams Belang bekrachtigde de voornaamste plaatsen op de gemeente- en de provincieraadslijst voor Tienen.

Gemeenteraad Tienen

Voor de gemeenteraad in Tienen zal de lijst net als in 2006 worden aangevoerd door huidig fractieleider Johny van Stiphout. Vlaams volksvertegenwoordiger Wim Van Dijck zal opnieuw de lijst duwen.

De tweede plaats gaat naar Vicky Pillet, een 28-jarige winkelbediende uit Tienen. Op drie komt gemeenteraadslid Benny Canderbeek(Hakendover) en op vier Frederik Vandelannoote (Kumtich). Frederik Vandelannoote is 26 jaar en industrieel ingenieur. Hij werd ook verkozen tot nieuwe voorzitter van de Tiense partijafdeling.

Daarmee heeft het afdelingsbestuur gekozen voor ervaring én meteen ook een wissel genomen op de toekomst door de inzet van nieuwe, jonge krachten. Die verjonging zal zich de komende jaren verder doorzetten.

Provincie – District Tienen

Voor de provincieraadslijst in het district Tienen is gekozen voor een vrouwelijke lijsttrekker: Anita Uyttebroekuit Laar (Landen). Ook hier zal de lijst geduwd worden door Wim Van Dijck.

Namens het afdelingsbestuur,

Frederik Vandelannoote, voorzitter
Wim Van Dijck, secretaris