Afgelopen weekeinde trapte het Vlaams Belang Tremelo-Baal haar pré-verkiezingscampagne af met een ontbijtgesprek met Vlaams fractievoorzitter Chris Janssens en provinciaal voorzitter Frédéric Erens. In een afgeladen volle zaal ‘Paloma’ werd ook de 25ste verjaardag van de lokale Vlaams Belang-afdeling gevierd.

In zijn inleiding overliep afdelingsvoorzitter en gemeenteraadslid Alain Verschaeren kort het reilen en zeilen van 25 jaar Vlaams Blok/Vlaams Belang in de gemeente, en wees er op dat de partij intussen 23 jaar onafgebroken in de gemeenteraad is vertegenwoordigd.

Frédéric Erens wees als gewezen Brusselaar en Brussels parlementslid dan weer op de massa-immigratie die van Brussel een onleefbare stad heeft gemaakt. “Voor Vlaams Belang is leefbaarheid meer dan ooit de inzet van de verkiezingen”, aldus Erens. “Een leefbare omgeving is een kwestie van politieke wil, en enkel het Vlaams Belang heeft die politieke wil.”

Samen met Chris Janssens riep Erens op om voor de verkiezingen van juni (parlementen) en oktober (gemeente en provincie) massaal te mobiliseren. “We dienen ons meer dan ooit in te zetten. Samen kunnen we het beleid in Vlaanderen de juiste richting uitsturen. De richting van het behoud van onze Vlaamse identiteit, en het besef dat ieder volk, iedere natie recht heeft op zijn eigenheid, zijn eigen taal en zijn eigen land!”

Het Vlaams Belang liet ook weten opnieuw met een volledige lijst deel te zullen nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Tremelo-Baal.

re