Nu heel wat gemeenten in Vlaanderen werk maken van het verdelen van mondmaskers onder de inwoners, kan de gemeente Tremelo-Baal niet achterblijven, zo vindt het Vlaams Belang. De partij nam hierover dan ook contact op met burgemeester Bert De Wit om er op aan te dringen zo snel als mogelijk het nodige te doen.

Het is intussen duidelijk geworden dat de beweringen van minister De Block als zouden mondmaskers voor de bevolking geen zin hebben, totaal incorrect en ongepast waren. De uitlatingen van de minister dienden enkel om te verdoezelen dat België geen strategische voorraad aan mondmaskers had, en dat een geplaatste bestelling bij nota bene een partijgenoot van minister De Block op een fiasco was uitgedraaid.

“Mondmaskers hebben wel degelijk hun nut in de strijd tegen de coronapandemie” aldus Vlaams Belang fractievoorzitter in de gemeenteraad Alain Verschaeren. “Zeker wanneer het normale leven stilaan weer zal hervat worden, zullen ze noodzakelijk zijn om een heropflakkering van het COVID-19-virus tegen te gaan.”

Daarom contacteerde het Vlaams Belang de burgemeester van Tremelo-Baal met de uitdrukkelijke vraag om spoedig iedere inwoner van de gemeente te voorzien van mondmaksers. “In de strijd tegen het coronavirus mag onze gemeente zeker niet achter blijven”, aldus nog Alain Verschaeren.

Stijn Hiers
Perswoordvoerder Vlaams Belang Tremelo-Baal