Het Vlaams Belang is niet te spreken over de belgicistische tricolore–campagne van “1 ploeg van 11 miljoen” die zogezegd een wapen moet zijn in de strijd tegen corona.  De Vlaams-nationale partij vindt het schaamteloos dat er in een politiek, belgicistisch belang misbruik wordt gemaakt van duizenden doden, en dat uitgerekend door een federale regering die er zelf niet eens in slaagt als één ploeg naar buiten te komen.

De Belgische overheid is er op geen enkel moment in geslaagd om de coronacrisis op een doeltreffende manier aan te pakken. Mondmaskers werden te laat besteld, de communicatie was een ramp, en ook vandaag nog zijn we de slechtste leerling van de Europese klas als het aankomt op vaccinaties. Het Belgische wanbeleid heeft vele levens gekost, en geen enkel belgicistisch-tricolore prulwerk kan dat camoufleren.

Het Vlaams Belang Vlaams-Brabant vindt het dan ook bijzonder jammer én pijnlijk dat ook sommige gemeentebesturen zich voor deze krakkemikkige belgicistische kar laat spannen. Ze promoten via hun website deze onzinnige “1 ploeg van 11 miljoen” campagne. Dat een belgicistische federale regering van Open Vld, Groen, SPa, …de grootste crisis van de afgelopen decennia misbruikt om het terminale België te promoten op de kap van vele doden en nog veel meer faillissementen is één zaak. Dat sommige gemeenteraden met daarin dikwijls ook de N-VA daar lompweg in mee stapt, dat is ongezien en zegt alvast veel over die partij en over haar standpunten die ze wenst op te geven om toch maar aan de vetpotten van de macht.

(vrij naar een persmededeling van VB Tremelo Stijn Hiers / Alain Verschaeren)