Motoren zijn een deel van de oplossing voor het mobiliteitsprobleem in onze regio, én het motortoerisme kan een meerwaarde betekenen voor de gemeente Tremelo-Baal. Daarom diende het Vlaams Belang het voorstel in om in de gemeente eindelijk de nodige infrastructuur voor motorijders te voorzien.

Uit een studie blijkt dat indien 10% van alle autopendelaars op de hoofdwegen in dit land de auto inruilt voor een motor of scooter, het aantal verliesuren in de file dagelijks met 15.000 uur wordt beperkt en de filekost met 350.000 euro per dag daalt. “Maar het motortoerisme kan ook een meerwaarde betekenen voor onze gemeente, en daar kunnen middenstanders uit Tremelo-Baal enkel maar de vruchten van plukken”, zo verklaart gemeenteraadslid Alain Verschaeren zijn voorstel voor de gemeenteraad van deze week.

In haar voorstel vraagt de Vlaams-nationalistische partij om op strategisch gekozen plaatsen in onze gemeente minstens één parkeervak (ruimte voor twee tot drie motoren) voor te behouden aan motorrijders. Daarbij dient er op gelet te worden dat waar mogelijk deze motorparkeerplaatsen dienen te worden voorzien van in de grond verankerde beugels waaraan de bestuurder zijn scooter of motor kan vastmaken. 

In concreto vraagt het Vlaams Belang dat telkens 1 parkeervak voor motorrijders zou worden voorzien op de parking Damiaanplein, aan domein Parkheide, aan de parking Baalsebaan en aan het Damiaanmuseum.