De Vlaams-Brabantse ploeg van Vlaams Belang verzamelde zondag in Haacht voor haar traditionele nieuwjaarsreceptie. De sterke peilingen doen het enthousiasme ook in Vlaams-Brabant merkelijk toenemen. Onder meer Dries Van Langenhove nam er het woord. 

Zo’n 150 Vlaams Belangers hieven het glas op het nieuwe jaar. Vlaams parlementslid Klaas Slootmans beet de spits af met de boodschap dat Vlaams-Brabant het meeste te winnen heeft bij onafhankelijkheid. “Het Belgische rood-groene opengrenzenbeleid hypothekeert de leefbaarheid van onze dorpen. Op vijf jaar tijd vestigden zich bijna 100.000 mensen uit Brussel in onze provincie of twee keer de bevolkingsomvang van een stad als Dendermonde. De gevolgen zijn dramatisch: een kelderend onderwijsniveau, sociale verdringing waardoor jonge gezinnen niet meer betaalbaar kunnen wonen in eigen streek, ontnederlandsing, stijgende criminaliteit, islamisering en ingrijpende verstedelijking.”

“Heft in eigen handen nemen”

Volgens Slootmans is dit het rechtsreeks gevolg van een door de PS en Ecolo opgelegd migratiebeleid dat wordt uitgespuwd in Vlaanderen. “Onafhankelijkheid gaat dus om meer dan miljardentransfers en vlaggengezwaai. In Vlaams-Brabant staat het louter voorbestaan van de Vlaamse gemeenschap op het spel. Met links aan het stuur – wat binnen België onvermijdelijk is – wordt onze provincie in de praktijk een onderdeel van Brussel. Alleen als we als Vlamingen in 2024 het heft in eigen handen nemen, kunnen we die nachtmerrie voorkomen”.

“Roer omgooien”

Dries Van Langenhove waarschuwde voor Afrikaanse toestanden indien het roer niet dringend wordt omgegooid, maar bracht ook een boodschap van hoop. “Indien we de massa-immigratie en de Waalse miljardendiefstal stoppen en het institutionele kluwen vervangen door een efficiënte, onafhankelijke Vlaamse staat, kunnen we van Vlaanderen het welvarendste land maken ter wereld. Waar het goed is om wonen, waar jonge mensen nog gezinnen willen stichten, waar leerkrachten veilig en graag voor de klas staan. Waar we samenwerken met onze boeren in plaats van tegen hen.”

Meer info via Klaas Slootmans: 0479 76 37 51

Beeldjes, zie https://www.robtv.be/nieuws/klaas-slootmans-vlaams-belang-op-proviniciale-nieuwjaarsreceptie-partij-vlaams-brabant-meeste-te-winnen-bij-onafhankelijkheid-vlaanderen-148742