Op de afgelopen provinciale nieuwjaarsreceptie werd Rudi Vancauwenbergh uit Schepenheuvel-Zichem in de bloemetjes gezet. Zijn onbaatzuchtige inzet voor Vlaams Belang is zeer aanstekelijk en voorbeeldig.

Collega-gemeenteraadslid én Vlaams Volksvertegenwoordiger Suzy Wouters sprak een mooi dankwoord uit alvorens Rudi een gepersonaliseerd geschenk, in de vorm van een ‘oorkonde voor verdiensten’ te mogen afgeven namens Vlaams Belang Vlaams-Brabant.

Hieronder de integrale toespraak en enkele sfeerbeelden;

Beste Vlaamse vrienden, na de geweldige toespraken van  Fréderic, Dries en Klaas heb ik vandaag de eer om de militant van het jaar aan te kondigen.

Maar vooraleer ik dit ga doen, wil ik toch alle militanten bedanken voor hun inzet , iedereen is belangrijk en  de hulp van jullie om onze partij te steunen is nodig en heel erg welkom!

En ik denk dat ik toch in naam van onze voorzitter, Tom Van Grieken en van alle parlementsleden hier aanwezig ,mag aanhalen dat we zonder onze militanten niet zouden staan waar we nu staan.

Vandaag vieren we feest maar vanaf morgen staan we terug in de startblokken om SAMEN , schouder aan schouder naar de verkiezingen van 2024 te trekken en ervoor te zorgen dat we de grootste partij  worden zodat we terug onze mensen op de 1ste plaats kunnen zetten!

Vandaag zetten we 1 militant in de spotlights, de militant van het jaar, unaniem gekozen op de  laatste provinciale raad.

Hij, ja ik verklap reeds dat het een man is want over het praten zou niet respectvol zijn,

Vlaamse vrienden,

Hij is  gekozen om zijn moed, zijn passie, zijn doorzettingsvermogen en grenzeloze inzet.

Hij  is een geweldige steun en toeverlaat voor de partij, haar mandatarissen, militanten en sympathisanten.

Hij doet aan politiek tussen het volk, luistert naar het volk en vooral hij wil iets betekenen voor het volk!

Hij kan absoluut niet tegen onrechtvaardigheid en zal zich  hiertegen altijd blijven verzetten.

Ik zal nooit vergeten hoe hij zich ingezet heeft de vorige campagne voor alle parlementsleden hier, na 12 uur werken nog gaan bussen tot ’s nachts, weken aan een stuk, niks was hem te veel.

Het is dan ook een bijzondere eer om namens alle leden onze erkentelijkheid te laten blijken. Aan een persoon met een groot hart, een voorbeeld voor ons allen, reik ik namens Vlaams Belang deze oorkonde voor bijzondere verdiensten uit aan RUDI VANCAUWENBERG!

PROFICIAT EN WELVERDIEND RUDI!