Vlaams Belang Vlaams-Brabant voert actie voor stopzetting miljardentransfers

Mandatarissen en militanten van het Vlaams Belang zullen aanstaande donderdag actie voeren op de wekelijkse markt in Ternat. De actie kadert in de nationale 11 juli-campagne van de Vlaams-nationale partij, waarin de Vlaamse miljardentransfers naar Wallonië aan de kaak worden gesteld.

In een originele folder worden aan de hand van drie sprekende voorbeelden de jaarlijkse miljardentransfers van Vlaanderen naar Wallonië in beeld gebracht.

Het thema van de Vlaamse geldstroom naar Wallonië is actueler dan ooit. Terwijl de modale Vlaming met belastingen om de oren wordt geslagen en koopkracht verliest, blijft de geldkraan naar het Franstalige landsgedeelte onverminderd openstaan.

Nationaal perswoordvoerder Vlaams Belang, Klaas Slootmans: “Dezer dagen heeft Iedereen de mond vol over de Griekse schuldencrisis die elke Vlaming al meer dan 600 euro heeft gekost. Sommigen lijken te vergeten dat diezelfde Vlaming – elk jaar opnieuw – een veelvoud van dat bedrag aan Wallonië betaalt.”

Jaarlijks ziet elke Vlaming bijna 2.700 euro van zijn zuurverdiende centen naar Wallonië vloeien, goed voor 21 volle winkelkarretjes, 1.250 pinten of 38 tankbeurten (van 70 euro). “Het leven van de gemiddelde Vlaming zou een pak goedkoper zijn indien de transfers worden aangepakt”, aldus Slootmans.

Hoe men het ook draait of keert: Vlaanderen kan zich deze gigantische welvaartsoverdracht niet langer veroorloven. “Als we onze welvaart en toekomst willen veiligstellen, moeten we voluit voor onafhankelijkheid kiezen. Alleen op die manier houden we Vlaams geld in Vlaamse handen”, besluit Klaas Slootmans.

De actie start om 10u aan taverne “De Waeterheeren”, Gemeentehuisstraat 1, 1740 Ternat.

Contact: Klaas Slootmans, 0479/76.37.51, klaas.slootmans@vlaamsbelang.org