Wegens annulering omwille van medische redenen zijn er nog enkele plaatsen vrij gekomen. Geïnteresseerd? Stort dan onverwijld € 150 (= kamerdelend) op rek. BE44 0689 1002 6745 van Seniorenforum Brabant. Opstapplaatsen: 08.00 u. parking voetbalveld Grimbergen, 08.15 u. station Vilvoorde.

Programma:

15.12.19:

*Vertrek: Eerste opstapplaats op de parking aan het voetbalveld te Grimbergen, Brusselsesteenweg 160, om 08.00 u. De wagens kunnen daar veilig achterblijven. Tweede opstapplaats is het station te Vilvoorde om 08.15 u. Makkelijk te bereiken voor diegenen die niet met privé vervoer komen. Graag ten laatste 10 minuten voor het vertrek aanwezig zijn om alles vlot te laten verlopen.

*Tussenstops: Het is zondag en het zal rustig zijn op de baan. Wij mijden stress en houden een tweetal tussenstops die gelegenheid bieden iets te drinken/eten en gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen.

*Ribeauvillé: Hier komen we aan rond 15.30 u. en bezoeken de “middeleeuwse” kerstmarkt, uniek in zijn soort in de Elzas.

*Valff: Inchecken in hotel en diner.

16.12.19:

*Fort de Mutzig: We bezoeken deze ondergrondse vesting die door Willem II als verdediging tegen Frankrijk werd gebouwd en als een der grootste forten van Europa wordt beschouwd. Tijdens de wereldoorlogen diende het fort -al naargelang de kerende krijgskansen- de Duitse of Franse belangen. Duurtijd bezoek: +- 02.30 u.

*Colmar: Wellicht de meest charmante stad van de Elzas. We bezoeken de kerstmarkt die bezoekers uit de ganse wereld aantrekt.

*Wijnmaker: We bezoeken het wijngoed “Iltis Jacques et Fils” dat een zeer goede reputatie geniet. We worden geïnstrueerd in de wijnbouw en kunnen de verbouwde wijnen proeven. Mogelijkheid tot aankoop.

*Valff: Terugkeer naar het hotel en diner.

17.12.19:

*Uitchecken: We pakken in en verlaten het hotel.

*Europees Parlement: Dit is de hoofdmoot van het bezoek. Wij worden ontvangen door een deskundig public relations man van de EU die ons de werking van de EU zal uitleggen. Kritische vragen zijn welkom! Dan volgt een ontmoeting met onze gastheren: EU parlementslid Filip De Man en de secretaris-generaal van onze “Fractie Identiteit en Democratie” Philip Claeys.

*Straatsburg: Iedereen is vrij: de kerstmarkt kan bezocht worden of de mooie binnenstad. Tijdens de kerstmarkt zijn restaurants te Straatsburg vaak erg vol en is het soms aanschuiven voor een plekje. Om zoveel mogelijk tijd over te houden voor het bezoek aan de stad en de kerstmarkt zullen we voor wie dat wenst plaats voor het middagmaal reserveren in de “Ancienne Douane”, een grote en gekende brasserie met Elzasser specialiteiten aan democratische prijzen. Wil u hiervan gebruik maken, geef ons dan a.u.b. uw naam door zodat wij weten voor hoeveel personen we moeten reserveren.

*Terugreis: Thuiskomst voorzien rond 20.00 u.

Programma onder voorbehoud. Het is mogelijk dat onder invloed van verkeer, weer of andere calamiteiten, sommige programma onderdelen onderling verwisseld of zelfs vervangen moeten worden. U ontvangt op de bus een uitgebreide infomap met ook nog een gedetailleerd programma.

Verblijfgegevens: Wij verblijven tijdens onze reis in hotel, restaurant en winstub “Au Soleil”, 114 Rue Principale, F 67210 Valff, tel.: + 33 3 88 0892 58, http://www.hotel-restaurant-alsace.fr

Inlichtingen:  Wenst u verdere inlichtingen, contacteer dan 02/721.22.54 –  0475/96.34.33 – 0468/22.49.47

Seniorenforum Brabant