De Leuvense afdeling van het Vlaams Belang hield gisteren een persconferentie om haar programma en tien speerpunten voor de lokale verkiezingen uit de doeken te doen. Gemeenteraadslid Hagen Goyvaerts stelde bovendien een eerste groep kandidaten voor die het Vlaams Belang in Leuven naar voor schuift.

Onder de speerpunten die de Vlaams-nationalistische partij wil aanpakken zijn onder meer betaalbaar wonen, mobiliteit en een kordate aanpak van onveiligheid en criminaliteit te vinden – maar de partij doet ook voorstellen rond vereenzaming van senioren en pleit voor lagere belastingen.

“Leuven moet Leuven blijven”, stelt gemeenteraadslid Hagen Goyvaerts. “Veel gewone Leuvenaars hebben vandaag een gevoel van onveiligheid, en dat is niet onterecht. Het Vlaams Belang wil onze mensen opnieuw veiligheid bieden, zowel op vlak van criminaliteit, op vlak van werk en sociale zaken en natuurlijk op identitair vlak: de veiligheid van geen ‘vreemde in eigen land’ te zijn.”

Zelf wordt Hagen Goyvaerts opnieuw lijsttrekker in Leuven. Hij stelde bovendien meteen een aantal andere kandidaten voor die de partij zullen vertegenwoordigen. Op de tweede plaats komt Tammara Van Biesen, een alleenstaande moeder van 41 jaar. Op drie komt Jeroen Bolckmans, een 27-jarige psycholoog die ook bij de jongerenafdeling van de partij actief is. Gewezen leerkracht Lut Detavernier staat op vier en Jan Meulepas, die tevens regiocoördinator van de partij is, zal de lijst duwen.