In het kader van de komende verkiezingen organiseren enkele Leuvense jongerenpartijen en politieke studentenverenigingen een groot voorzittersdebat. Hiervoor werden de voorzitters van CD&V, Groen, N-VA, SP.A en Open VLD uitgenodigd. Het Vlaams Belang werd echter geweerd. Meer info vindt u op: https://www.facebook.com/events/570532329675311

“Dit zijn Sovjet-praktijken!”

De Vlaams Belang Jongeren (VBJ) zijn verbolgen over deze ondemocratische praktijken. Het Vlaams Belang is een democratische partij die meer dan 10% van de Vlaamse kiezers vertegenwoordigt. Dat de Leuvense politieke studentenverenigingen het Vlaams Belang zomaar negeren is niet alleen een slag in het gezicht van onze partij, maar ook een democratie onwaardig.

“Geen debatcultuur meer aan KUL?”

Iedere rechtschapen democraat voelt de intellectuele oneerlijkheid aan bij dit voorzittersdebat. Men zou verwachten dat een debatcultuur aangemoedigd wordt aan een universiteit. Bij de politieke studentenverenigingen van ‘Jong Groen’ tot ‘Jong N-VA’ is dat blijkbaar in dovemans oren gevallen.

“Vorm zelf je mening”

Na afloop van het debat zal VBJ aan alle studenten een pamflet uitdelen met de titel: “Wees geen domme gans. Vorm zelf je mening”. (Pamflet vindt u in bijlage) Hierin uitten we ons ongenoegen over de gang van zaken. Studenten kunnen verder een gratis VB-infopakket verkrijgen met een leeuwenvlag door “VBJ+Naam & Adres” te smsen naar 3111.

Met vriendelijke groeten,

Tom Van Grieken

voorzitter VBJ
0477/18.91.42

pamflet_wees-geen-domme-gans_2011-12