• Het was een wel heel succesvolle Voorpost Zwarte Pietenactie in Antwerpen voorbije zaterdag. Men kon goed zien hoe de anders gekleurde (bruine, gele, zwarte) kinderen¬†bij het zien van onze Zwarte Pieten zich NIET gediscrimineerd en gefrustreerd voelden. Enkel maar blije gezichten. De enigen die gefrustreerd rondliepen waren de organisatoren van ‘Ketnet’ die allergisch zijn aan Zwarte Pieten maar daar was Voorpost dan weer blij mee.
  • De kerstpakkettenactie loopt op volle toeren. We hebben even een luxeprobleem. Nooit eerder verliep de verkoop van de peperkoekenhartjes zo vlot met als gevolg dat we voortijdig uitverkocht waren. Een aantal aangekondigde verkoopstanden op markten en activiteiten hebben we daardoor moeten annuleren. Ook de in het Voorpost-berichtenblad aangekondigde infovergadering over de werking van de HVS in het Vlaams huis De Klokke te Duffel voor a.s. vrijdag wordt om dezelfde reden verschoven naar een latere datum. Een nieuwe lading peperkoekenhartjes is onderweg.
  • De 430 kerstpakketten worden klaargemaakt op donderdag 2 december in zaal Trapsoet Heimolenstraat 63 Sint Niklaas helpers welkom vanaf 19u. Ook voor het wegbrengen van die 430 pakketten kunnen we hulp gebruiken. Gelieve daarvoor contact te nemen met Bob Castelein castelein.coutereel@telenet.com¬†

Luc Vermeulen