Verschillende van onze militanten namen de oproep van Vlaams Belang ter harte en schakelden zich in om vrijwilligerswerk te verrichten. Met ofwel persoonlijke initiatieven om te bedanken of te steunen. Of die zich aansluiten bij bestaande hulpacties.

Hieronder kan u het initiatief van ons gemeenteraadslid uit Liedekerke, Ben Bessemans, terugvinden. Zijn integraal mailberichtje gaat als volgt;

“Beste Eddy,

Naar aanleiding van uw schrijfsel in HET LAATSTE NIEUWS, di.24 maart 2020 , had ik éénzelfde actie voor ogen: nl in de COLRUYT in Liedekerke en in de OKAY van AFFLIGEM, de 2 grote warenhuizen waar ik inkopen doe, een geste te doen om de verkoopsters(verkopers)  en aanvullers en aanvulsters  en de kassierster en kassiers een groot hart onder de riem te steken.

Ik heb bij OKAY 2doosjes pralinen van MONCHéRI, van elk 30 stuks afgegeven voor de voortreffelijke bediening van deze personen.

Idem in het COLRUYTWARENHUIS in Liedekerke. Daar werden bij toelating van de winkeloverste 4 pakjes MON CHERI gegevenvoor een 50tal bedienden. Het betrof 120 pralines van MON CHERI. Ter plaatse aangekocht.

Zoals ook in AFFLIGEM ,had ik dit aangeboden als de fractieleider van VLAAMS BELANG  in de gemeenteraad van LIEDEKERKE.

Iedereen was zeer opgezet met deze erkenning van  een politieker.

Eddy jij was me een dag voor. In feite we hebben ongeveer diezelfde gedachten voor ons volk dat werkt.

Met Vlaamse groet.

Ben BESSEMANS, gemeenteraadslid en fractieleider VB LIEDEKERKE.

Eerder al bracht dit bericht van het gemeenteraadslid uit Sint-Pieters-Leeuw, het volgende krantenartikeltje in HLN op.